Samsung Activ 3D
Samsung Activ 3D
Am scris acest articol in rubrica Diverse intrucat el se refera la ceva ce nu exista in realitate ci doar in imaginatia celor de la departamentul de vanzari Samsung.
Samsung Activ 3D ? Ce este sau mai bine zis ce vrea sa fie acesta tehnologie “revolutionara”a celor de la Samsung?
In primul rand totul a pornit de la un flyer pe care l-am primit de la un agent de vanzari Samsung. Trebuie sa recunosc ca eram impreuna cu 2 prieteni care nestiind despre ce este vorba au remarcat ca Samsung are un nou system 3D ! Ineresant as putea spune, mareting-ul functioneaza ! Nici vorba de vre-un sistem nou 3D.
Mai jos aveti flyer-ul despre care vorbeam. Dat click pe imagine pentru maire.
![]() | ![]() |
Asadar despre ceeste vorba ? Asa cum am mai spus despre nimic. Iata de ce: Toate televizoarele 3D de pe piata folosesc aceeasi tehnologie 3D ACTIV ! Cu exceptia LG Cinema 3D care foloseste sistemul passive 3D. Flyer-ul in sine este nimic altceva decit un atac la adresa LG Cinema 3D (ataita timp cit este singurul sistem de pe piata ce nu foloseste ochelari activi nu vad la ce altceva se poate refer)
Asta ma face sa cred urmatoarele:
– Samsung considera LG Cinema 3D drept o amenintare reala si incearca sa scoata in evidenta avantajele thenologiei active shutter.
– Samsung considera ca poate creea un avantaj competitiv in favoarea sa din tehnologia Active Shutter pe care oricum o foloseste toata lumea.
– Cei de la Samsung considera atat de needucata piata de la noi incat incearca sa ne vanda orice sub forma unui avantaj competitiv.
Personal am fost foarte dezamagit de aceasta aborare . In primul rind reclama in sine este total gresita se face referire la Smart TV desi nu are absolut nici o legatura cu modul 3D. Iar faptul ca incerci sa iti ataci concurenta astfel fara a aduce nimic nou este total contraproductiv. Pacat ca Samsung este o companie inovatoare (printe altele numarul 1 mondial in memorii), si care a adus pe pe piata produse excelente. Se pare insa ca departamentul marketing nu se ridica la nivelul companiei. Ca o sugestie le recomand sa promoveze lucruri cu adevarat deosebite pentru companie cum ar fi tehnologia LED ce a fost puternic sustinuta de Samsung atunci cind altii vindeau numai LCD si Plasma.
Haideti sa luam punct cu punct elmentele din flyer ca sa intelegeti despre ce este vorba astfel incat sa lamurim cum fuctioneaza tehnologia 3D si de ce sunt prezentate ciudat informatiile din acest material de promovare.
Rezolutie Full HD 3D. Este adevarat ca in momentul de fata LG Cinema 3D nu poate afisa imagini Full HD 3D datorita modului in care functionaza . Rezolutia full HD este impartita la jumatate cu ajutorul unor filtre de polzarizare aplicate peste ecran. Cite o jumatate pentru fiecare ochi. Desi pare un dezavantaj major in realitate nu este chiar asa. In prezent singura sursa de filme Full HD 3D este discul BluRay. In rest imaginile din televiziune, satelit, filme de pe torrenti, etc sunt la o rezolutie injumtatatita. Asadar in viata reala rezolutia Full HD 3D nu este un mare avantaj.
Imagini 2D clare si luminoase. Aici comparam tehnologia Activa Samsung cu tehnologa conventionala 3D. Nu am inteles de unde pana unde tehnologia cu filtre de polarizare este conventionala ? Este in fapt mai noua in televiziune decit cea active shutter. In fapt a aparut pe 30 Martie 2011 si este considerata conventionala. Extraordinar! In ceea ce priveste filtrele de polarizare acestea sunt invizibile pentru imagini 2D. Este adevarat ca in cazul imaginilor 3D daca stam cu ochii in ecran la 10 cm de el si cu un ochi inchis acestea sunt vizibile. Sa nu uitam ca imaginea de 50 Hz traditionala este tot intretesuta si nu a vazut nimieni zeci de ani liniile. Totusi nu este nici o legatura intre ceea ce afirma Samsung cum ca numai tehnologia lor Activa 3D nu are imagini incetosate iar celelalte da.
Unghi de vizualizare fara restrictii si Gradul de inclinare a capului. Folosind filtre de polarizare circulara a imaginii LG Cinema 3D poate intampina anumite probleme in cazul in care rotim foarte mult capul. Stau si ma intreb cine sta la televizor cu capul rotit. Pe de alta parte ochelarii shutter au adesea prostul obicei sa se desincronizeze daca sunt prea departe sau in alta pozitie decit in fata televizorului. Pana la urma si ochelarii de soare ( cei scumpi si de firma) sunt polarizati si nu deranjeaza pe nimeni.
Ochelari activi 3d confortabili . Ochelarii Samsung sunt intradevar bine echilibrati iar acesta este un plus dar comparativ cu care tehnologie conventonala ? Cu cea de mai sus ? In cazul acesta nimic mai neadevarat ochelarii polarizati sunt extrem de usori si mult mai confortabili decit ochelarii shutter Samsung acestia din urma ingloband si baterii , chipuri de sincronizare si multe altele , de aceea fiind grosi si grei. Iar daca ne comparam cu alti ochelari 3D sutter atunci nu mai inteleg ce este conventional sau nu. Pe de alta parte in citeva luni vor aparea pe piata ochelarii shutter universali si vom avea o multitudine de optiuni si preturi.
In final piesa de rezistenta este Samsung Smart TV mentionat in partea de jos . Ce legatura are asta cu imaginile 3D sincer nu am inteles !
Asadar in final sper sa cititi si celelalte articole despre 3D din josul paginii si astfel sa va lamuriti cam in ce consta tehnologia 3D. Deasemenea am scris si un articol despre cele 4 tehnologii 3D diferite disponibile in cinematografele de la noi.
Foarte “argumentat” punctul tau de vedere, dar ce ce am impresia ca esti angajat sa faci reclama unui brand concurent?
Spun asta pentru ca:
1. am in casa si aparate Samsung si aparate LG;
2. cine-si permite un smart cu 3D Samsung, nu este chiar atat de needucat precum crezi tu. Ca sunt si cumparatori care fac bani furand si-si permit un astfel de tv, de acord. Dar majoritatea detinatorilor unui astfel de aparat sunt persoane informate care, de regula nu dau gres in alegeri…altfel nu aveau posibilitatea achizitionarii unui astfel de produs;
3. nimeni nu da 3000-6000 lei pe un tv fara sa se informeze temeinic.
Acestea fiind spuse, parerea mea de consumator informat e ca dizeratia ta referitoare la tehnologia 3d este indusa si acesta este adevaratul proces de marketing blamat de tine, praf in ochii potentialilor clienti.
Totusi, clientii din Romania nu sunt atat de dezinformati si pot face diferenta intre cele doua tipuri de produse.
Numai bine!
mai vand si altii tehnologie pasiva. Panasonic de exemplu, seria ET5 LCD