Tehnologia LED TV explicata. De ce sunt LED TV mai bune decit LCD?

You may also like...

11 Responses

 1. Octavian Colici says:

  Salut,
  Doresc sa-mi cumpar un tel si m-am hotarat la marca Samsung seria 5 diagonala de 40inch. Intrebarea mea este care din modelel de mai jos se merita(care are tehnologia LED mai buna), si care este semificatia literei din codul de la Samsung(C,D,E…).
  UE40C5000
  UE40D5000
  UE40D5500.
  Sau alta sugestie pentru un buget de ~ 2400ron

 2. Vicus says:

  Eu sunt pierdut printre atatea modele, caut un LED sau Plasma sau chiar LCD decent cu diagonala 102-107 cm, cu player integrat. Pana in 3000 RON. Ma gandeam la un Sony, dar vad ca e Edge LED, deci nu e ce trebuie, nu? Vreo recomandare?

 3. vlahul says:

  Si de unde vedem daca ul LCD are sau nu local dimming, ca la specificatii nu am vazut la nici unul?
  Umnde trebuie sa scrie?

  • wprama says:

   Pe net sau in specificatii acolo unde se precizeaza. La Samsung si LG cam scrie la celelalte ar fi bine sa cauti pe Internet

 4. adi says:

  Din materialul de mai sus, dacă a înțeles corect, în situația în care nu am suficienți bani să-mi cumpăr un LED with local dimming ar fi de preferat un LCD, care dacă ar avea același tip de display panel cu cel al unui LED (presupun eu), pe lângă faptul că este mai ieftin, are și o calitate a imaginii oarecum superioară, dat fiind faptul are iluminare în spatele fiecarui pixel!
  În acest sens am aruncat o privire peste TV Samsung și am observat că LCD seria 6 au display asemănător cu LED seria 5 (sau cel puțin așa am perceput eu, de la seria 6 au display Ultra Clear Panel ), neextitînd o diferență semnificativă de preț, practic au cam același preț.
  Întrebarea este…..există o diferență în ceea ce privește calitatea imaginii întrecele două tipuri de aparate?.. dacă da..ce face această diferență?
  Dacă, de exemplu, facem comparație între modelul UE376500 și LE37C650, plusul de calitate a imagini dată de display-ul LED-ului este atât de semnificativă încât să merite cu aproximativ 1200 lei mai mult?
  Mulțumesc! ……Super situl!

  • wprama says:

   Din pacate nu am avut pe mana nici unul din modelele mentionate de tine insa cele 2 modele sunt totusi diferite semnificativ.
   Televizorul LED are Ultra Clear Panel , si Clear Motion Rate 200. Acest Clear motion rate ar putea fi o gaselnita de marketing intrucit este o inventie Samsung care spune ca atit chipsetul cit mai ales ecranul in sine au viteza suficient de mare pt a reactiona la 200Hz. Intradevar led-ul este mai rapid decit tubul LCD atunci cind este vorba de pornit/oprit. LED-ul va genera datorita vitezei un ecran cu contrast mai bun.
   Pe de alta parte ceea ce eu am mentionat in articol este faptul ca luminozitatea nu este 100% uniforma la edge led.
   Daca banii nu sunt o problema as merge pe LED , daca insa bugetul conteaza ( cred ca pentru toata lumea conteaza) as merge pe LCD

   Sper ca pe viitor sa am timp sa fac si citeva review-uri dar asta necesita destul de mult timp. Vom vedea.

   Ca o recomandare: Mergi la magazin pune ambele televizoare unul linga celalat pune aceeasi sursa de semnal , regleaza contrastul si luminozitatea cu o sursa de test ( din meniul TV) si cumpara acela care consideri TU ca iti place mai mult. Este bine sa citim pe site insa nu cumparam fara sa vedem. Dupa ce vezi in magazin ce vrei daca pretul nu este bun poti comanda linisti on-line (nu este “fair” dar sunt banii tai).

 1. December 28, 2010

  […] scris aici si aici despre plasme / LCD / LED . Cititi pentru mai multe […]

 2. April 4, 2011

  […] […]

 3. October 9, 2011

  […] articolul despre functionarea LED TV cit si cel despre MotionFlow si tehnicile de imbunatatire a imaginii sunt destul de vechi m-am […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *