Dolby Digital, DTS cum sa avem sunet Surround daca tocmai am cumparat Plasma / LCD

You may also like...

13 Responses

 1. Robi says:

  As avea si eu o intrebare : sunt pe cale sa achizitionez un sistem Edifier S760D si as dori sa stiu care e cea mai buna varianta de “montare” sa zic asa pentru a avea un sunet cat mai clar si calitate maxima… analog sau digital ? mantionez ca la sistemul pc care il am am intrare pentru cablu s/pdif … si inca ceva.. am tras deja cablurile pentru sateliti prin perete deja dar nu sunt cele originale care vin cu sistemul…sunt cabluri audio care le-am cumparat de la un magazin nespecializat si mi-e frica sa nu isi piarda din calitati ..se poate intampla asta ? multumesc

  • wprama says:

   In primul rand nu se justifica un asemenea sistem in cazul in care nu aveti posibilitatea sa il conectati digital.

   Sistemul nu are intrare HDMI => exista urmatorele varainte de conectare
   1) Din TV catre Edifier prin cablu optic sau coaxial (maimult ca sigur TV-ul dvs are iesire optica). De verificat daca TV-ul stie sa faca Dolby Digital Passtrough . Nu toate fac asta mai ales nu modelele vechi. Verificati si posibilitatea de DTS passtrough (multe stiu sa decodeze insa numai DTS 2.0 – Samsung este un maestru la astfel de ciudatenii).
   Totusi pe TV la ora actuuala PROTV si HBO sunt singruele canale cu sunet multicanal iar acela este Dolby Digital.
   2) Din reciever prin cablu optic catre sistem
   3) Din mediaplayer prin cablu optic catre sistemul audio. Aici cam orice mediaplayer stie sa trimita pe cablu optic DTS si Dolby Digital.

   Cu toate acestea trebuie sa va marturisesc ca la un buget de 800 USD construiti un sistem mult mai performat si nu in utlimul rand mai flexibil. (Dobly TrueHD, si mai ales HDMI in cu ARC )

   Ma cam sperie Amplificator calsa D. Acela este orice numai amplificator HiFi nu . Este un Chip fara prea mare legatura cu HiFi.

 2. Adam says:

  Cum se poate conecta un sistem audio Logitech 5.1 X-530 la un LCD Sony Bravia KDL-32 BX300?Am folosit 2 adaptoare si am facut din cele 3 jack-uri unu singur pe care l-am bagat in tv dar nu se aude la fel ca atunci cand era conectat la PC.O alta solutie care ar fi?

  • wprama says:

   Logitech X-530 este un sistem simplu fara decodor sau intrare digitala.
   Nu imi dau seama cum doresti sa il conectezi dar cu siguranta din TV trebuie sa il conectezi pe mufele stereo si cu asta s-a cam terminat.

   Daca doresti un sunet de calitate Z5500(care nu se mai fabrica) este optiunea sau z906 care din pacate nu se mai ridica la nivelul lui Z5500 pentru ca au facut evident eceonomii la subwoofer… l-au micsorat . Pacat. S-a mai dus un sistem bun si relativ ieftin. De dragul profitului mai mare.

 3. stefan says:

  Este vorba de TV Plasma Panasonic Neo PDP Full HD TX-P46G30E. Ideea este ca orice film il voi rula de pe PC.Asadar ma gandesc ca sunetul sa fie rulat tot de pe PC,deci sistemul de boxe Logitech sa fie legat la PC nu La TV. Dar acum mi-am dat seama ca nu voi beneficia de sunet dolby la canalele tv.Alta optiune.Un set de boxe pe care sa il leg la TV si sa am sunet dolby si la canalele tv care emit acest sunet dar si la filmele de pe PC?

  Multumesc mult pt raspuns.

  Sau …ce solutie imi dai pt acest TV.Cum ai proceda in locul meu?

  Multumesc inca o data!

  • wprama says:

   In primul rind televizorul nu are de unde sa scoata sunet Dolby . Adica nu la noi. Pentru a avea sunet dolby ( numai pe HBO momentan) trebuie sa ai abonament la un provoder de televiziune digitala RDS, UPC, etc. asadar vei avea cu siguranta un RECEPTOR de cablu sau satelit.
   Sunetul il iei din receptor (pe coaxial sau optic depinde de receptor) pentru programele TV, iar pentru PC este clar ca iesi din placa de sunet.

   Asadar ca sistem de boxe cu decodor ramine Logitech/LG/Sony in care vei intra cu 2 surse una de le receptor si una de la PC.

   Am vazut recent in magazine ca unele sisteme LG au 2 intrari digitale deci sunt o alternativa buna la pret fata de Logitech. Acesta din urma are totusi un avantaj subwoofer-ul urias si foarte puternic, insa la design LG/Sony sunt mult peste.

   Asadar nu ai treaba cu relevizorul cel putin nu in Romania.

 4. Stefan says:

  In primul rand multumesc pt informatii..nepretuite..incerc o intrebare..daca se poate..tocmai o sa achizitionez un TV cu Dolby Pulse
  Dolby Digital Plus
  DTS 2.
  Pt a beneficia de sunet digital pt filme rulate din PC e de ajuns sa achizitionez un sistem de boxe potrivit(Logitech-z55000-am auzit lucruri f bune despre el) si sa-l conectez la TV? sau sa-l conectez la PC si sa redau sunetul prin PC?
  Multumesc anticioat.

  • wprama says:

   Despre ce tv este vorba ?
   Boxele Logitech au numai intrare optica si coaxială.
   Intrucit sunt de generatie veche (si la data aparitiei nici nu exista ) acestea nu au mufa HDMI
   Pt a avea sunet dolby trebuie conectate la pc/dvd player pe iesirea optica sau coaxială sau la tv daca acesta are dolby passtrough prin iesire optica sau coaxiala.
   Teoretic la unele tv se pot conecta insa ma îndoiesc sincer ca va si merge.
   Ar trebui sa conectezi sursa de sunet/imagine prin HDMI la tv iar boxele tot la TV ( daca are iesire optica/coaxiala) si daca acesta stie sa retransmita mai departe sunetul HDMI pe iesirea optica. Problemele sunt:
   -Nu multe TV fac passtrough
   -Foarte putine au iesire de sunet
   -De la PC poti transmite si sunet la TV numai daca ai un anume fel de placa video si daca aceasta are HDMI (nu adaptor DVI-HDMI)

   Ca o regula boxele logitech trebuie conectae direct la sursa (PC/DVD player/Buray)

   Daca TV-ul spune ca are DTS/ Dolby mai mult ca sigur se refera la posibilitatile lui interne de a decoda filme de pe DVB-T/DVB-C/USB ceea ce nu te intereseaza daca filmele sunt pe PC

   Despre ce model de televizor este vorba ?

 1. November 11, 2010

  […] a nu se confunda THX cu Dolby sau DTS, ca sa fie mai clar putem spune ca sunetul inregistrat Dolby Digital sau DTS poate fi redat in […]

 2. December 2, 2010

  […] unde este formatul MKV ? Cel care are de obicei si subtitrari si sunet incorporat ? Dar unde este DTS ? Pai nu sunt nicaieri momentan decit proiecte pt cei de la DLNA, cind vor deveni realitate ? nu […]

 3. December 29, 2010

  […] Dolby Digital, DTS cum sa avem sunet Surround daca tocmai am cumparat Plasma / LCD Wed Oct 27, 2010 16:39 pm DTS Dolby DigitalAm scris citeva articole despre televizoare in special despre tehnologiile destinate imbunatatirii calitatii imaginii, dar nu am scris nimic despre sunet. Daca pina in prezent ne-am multumit cu sunetul stereo in ceea ce priveste imaginile de inalta definitie sunt insotite de sunet digital de inalta calitate. Dolby Digital, DTS 5.1 […]

 4. May 13, 2011

  […] fidel si sa fie ceea ce a intentionat producatorul materialului audio. Va recomand sa cititi si articolul despre sistemele Dolby/DTS. Asadar modalitatile de conectare sunt : Analogic – Cablu coaxial RCA. Acesta paote transporta un […]

 5. June 19, 2011

  […] subtitrarea din fisierele mkv acesta fiind un mare minus. In plus nu este capabil sa decodeze sunet DTS (aceasta problema larg intalnita in mediul mediaplayerelor incorporate in televizor) dar are […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *