Plasma LCD sau LED ce sa cumpar ?

You may also like...

13 Responses

 1. lucian says:

  Salut,
  Atentie cand cumparati un Tv plasma care a fost expus in magazin cu imagini statice….
  Aceste Televizoare au efectul Burn-in si o sa raman imprimata imaginea care a rulat in show room…Eu am patit la un model Panasonic…..

 2. razvan says:

  frate cum poti sa zici ca un lcd are imagine mult imbanatita foarte aproape de cea a unui ecran clasic cu tub? :)))

  • wprama says:

   In ceea ce priveste Contrast, unghi de vizibilitate, culori clasicul ecran CRT nu poate fi invins de LCD. Cel mai apropiat ca si calitate de un ecran CRT este Plasma . Din pacate plasma este scump de fabricat si de aceea este rentabil numai de la diagonale mari. Asadar probabil nu vom vedea niciodata monitoare PC cu plasma. Si in plus consuma si mai mult curent.

   Sper ca nu ati uitat ecranele Sony Trinitron si NEC Diamondtron ce folosesc plasa in locul grilei cu gaurele. Acestea au fost la vremea lor TOP-ul tehnologiei CRT.

 3. wprama says:

  De principiu nu prea vad cum un led poate fi mai nociv in TV decit in o banala lanterna cu laduri sau in stopul unui automobil. Comparatia cu TV cu tub este un pic gresita pentru ca Tv clasic ARE tun de electroni. Asa functioneaza el bombardind cu electroni sticla la care te uiti, deci dintre toate TV urile il gasesc cel mai nociv.
  Insa cred ca este mult mai nociv pt ochi un TV prost sau un LCD de peste 80 cm care nu are minim 100Hz , pur si simplu te oboseste la ochi. De la o anumita diagonala in sus 100Hz ar trebui sa fie obigatoriu cam asa cum este ABS-ul la masini 🙂

  • Radu says:

   Tubul catodic de la televizorul/monitorul clasic este nociv datorita razelor X pe care le produce. Nu e cazul la LCD. Se pare ca gaselnita de marketing cu frecventa de 100Hz te-a prins si pe tine. Cei 100Hz nu au nici un efect in cazul televizoarelor LCD. Timpul de raspuns al panoului e important. În cazul tubului catodic e o alta poveste frecventa mare reducând efectul de flickering, mai ales la diagonale mari. Singurele televizoare LCD care au nevoie de o frecventa mai mare de afisare >=120Hz sunt cele 3d care trebuie sa afiseze un numar dublu de imagini pe secunda.

   • wprama says:

    Da asa este tubul catoric are tun de electroni insa stau si ma gindesc daca este mai nociv decit telefonul mobil spre exemplu. In ceea ce priveste nr. de Hz nu pot sa fiu de acord cu tine decit partial. La diagonale mari este mult mai vizibil si chiar obligatoriu insa diferenta este vizibila cu ochiul liber. Mergi la un magazin si priveste alaturat un TV de 50Hz si unul de 200Hz difernta este uriasa.

 4. matei says:

  totusi ,cine zicea ca la televizoarele cu leduri este mare radiatia asupra ochilor ,datorita faptului ca lumina lor bat direct in ochi [ca la tv.clasice . o fi adevarat ? cu stima .

  • Ovidiu says:

   Se pare ca multi, intrati degeaba pe acest site, nu cititi sau nu intelegeti nimica din ce se scrie in articole, mai cititi din articolele de pe site, de exemplu cum zici, Wprama, ca 100Hz trebuie de la anumite diagonale in sus, poti sa ai cati hertzi vrei, daca nu ai si un semnal la o rezolutie cat mai mare, apropiata de rezolutia display-ului, te va ajuta dar nu in totalitate, sunt multe de spus, pot sa zic din experienta, lucru in domeniu de mult timp, cititi articolele de mai sus, mult mai atent. Ar trebui sa va considerati norocosi ca exista astfel de site-uri, la mine majoritatea clientilor care vin sa cumpere un tv, habar nu au de ceea ce vor, vin cu informatii din auzite. Cititi ca de asta este site-ul acesta.

 1. December 17, 2010

  […]                 Va recomand sa cititi micul ariticol aici despre Plasma, LCD si LED.  […]

 2. February 4, 2011

  […] in favoarea LED TV . De ce ? Pur si simplu se pare ca asta isi doresc omenii.Am scris aici si aici despre plasme / LCD / LED . Cititi pentru mai multe detalii.Am sa reamintesc citeva lucruri […]

 3. February 7, 2011

  […] mai multe sunt Full HD chiar si cele foarte ieftine.Asadar am scris pina acum despre FullHD, despre plasma vs LCD sau chiar si despre 3DTV, dar nu am scris nimic despre posibilitatea de a viziona emisiuni si filme […]

 4. February 18, 2011

  […] De remarcat ca imaginea trece succesiv prin toate cele 4 filtre si ulterior este afisata de ecranul plasma sau lcd/led: Cum functioneaza Samsung DNIeMotion Optimizer proceseaza imaginile ce contin miscare rapida […]

 5. April 20, 2011

  […] aflata in mana celor de la Hollywood inregistreaza cu 24 fps. Atunci de ce televizoarele noastre Plasma LCD sau LED afiseaza 50/100Hz? Simplu a fost o cerinta tehnica. Curentul electric in Europa are 220V si 50Hz […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *